Cand este momentul potrivit sa achizitionezi o masina noua?

Investeste inteligent! Achizitioneaza-ti noua masina de la un amanet auto
aprilie 3, 2020
Cele mai intalnite mituri despre amanetele auto din Bucuresti
iulie 23, 2020
Arata-le pe toate

Cand este momentul potrivit sa achizitionezi o masina noua?

Aproximativ toate bunurile pe care ni le dorim au un pret bine stability in functie de raportul cerere-oferta de pe piata. In momentul in care exista o piata cu o istorie considerabila si in continua crestere pentru un anumit produs, pretul nu va suferi prea multe modificari. In momentul in care cererea scade, pretul devine adaptabil pentru a atrage potentialii cumparatori.
In ceea ce priveste piata autoturismelor, producatorul acestora fixeaza un pret standard al unui model, dar pretul distribuitorilor difera in functie de adaosul comercial. Nu trebuie sa iti faci griji, pretul solicitat nu poate suferi schimbari majore, dar exista momente cand distribuitorii vor acorda reduceri substantiale pentru a diminua stocul de masini.

Un nou model este lansat pe piata

Unul din momentele potrivite pentru achizitionarea unui autoturism este cel in care este produs si lansat un nou model al masinii tale favorite. Cand publicul este atras si interesat de o marca anume si de ultimul model aparut, distribuitorii ar putea diminua preturile pentru modelul care urmeaza a fi lansat. In unele cazuri, daca vrei sa obtii un pret si mai mic, poti folosi cele mai bune tehnici de negociere pe care le ai in dotare. Totusi, daca inca nu dispui de ele, ar fi bine sa iei lectii. Cateva sute de euro economisite s-ar putea sa-ti fie de folos mai tarziu.

Care sunt cele mai bune perioade pentru achizitionarea unei masini

Asa cum se intampla si in alte industrii, distribuitorii de autoturisme, au obiective bine stabilite privind vanzarile. Adesea, acestea se deruleaza lunar sau trimestial, astfel incat achizitiile catre finalul lunii – cu precadere catre sfarsitul lunilor decembrie, semptembrie, martie si iunie pot aduce scaderi de preturi semnificative. Tot in aceste perioade, distribuitorii dispun de o flexibilitate mai mare. Octombrie si decembrie pot fi cele mai bune luni pentru ca majoritatea distribuitorilor obtin o micsorare a nivelului de consum in timp ce clientii se concentreaza asupra chieltuielilor de sarbatori.

Vaneaza reducerile

Ca in orice afacere, distribuitorii de autoturisme au adesea perioade de reduceri. O sarbatoare renumita pentru preturile minimalizate, imprumutata din America este Black Friday. Aceasta a inceput sa dea roade si in Romania de foarte multi ani, asa ca printre ofertele distribuite se numara si autoturismele sau accesoriile pentru masini. Au existat ani in care preturile au fost micsorate cu pana la 2000 euro pentru masinile Dacia, aproximativ 9000 euro pentru Ford, peste 4000 euro la Mitsubishi si mai mult de 12000 euro pentru Mercedes Benz.
Stim ca esti nerabdator sa te urci la volanul noii tale masini, insa asa cum spune si proverbul romanesc, “graba strica treaba!”. Masina reprezinta o investitie pe termen lung, tocmai de aceea nu merita sa iei o decizie sub impulsul entuziasmului, ci sa astepti o perioada favorabila unei astfel de achizitii. Speram ca sfaturile noastre iti vor fi de ajutor si ca te vei bucura pe deplin de noua ta bijuterie pe patru roti.
Pana data viitoare, iti uram calatorii cat mai placute, fara incidente!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 8 =

Call Now Button
Chat online
1
Aveti nevoie de ajutor ? 👋
Cu ce va putem ajuta ? 👋