Tu stii care sunt factorii ce pot influenta pretul unei masini second hand?

Cum iti dai seama daca un amanet auto este de incredere?
iulie 27, 2020
Diesel sau benzina? Cum faci alegerea ideala
septembrie 23, 2020
Arata-le pe toate

Tu stii care sunt factorii ce pot influenta pretul unei masini second hand?

Daca ai in plan sa cumperi sau sa vinzi o masina second hand, trebuie sa stii ca pretul stabilit este influentat in mare parte de o intreaga serie de factori, precum:

  • Numarul de kilometri pe care masina ii are pana in momentul vanzarii;
  • Felul in care masina arata atat la exterior, cat si la interior;
  • Modul de functionare;
  • Anul de fabricare;
  • Culoarea masinii.

Lista poate continua, insa acestea sunt principalele criterii care decid pretul de achizitie al unei masini second hand. In continuare, vom trata fiecare factor in parte pentru a intelege cat mai bine procesul de evaluare ce ajuta la stabilirea unui pret corect al unei masini la mana a doua.

Pretul unei masini la mana a doua in functie de numarul de kilometri parcursi

Numarul real de kilometri ai masinii este probabil unul dintre cele mai importante aspecte care te va ajuta la estimarea unui pret corect. Posibil sa te intrebi de ce atat cumparatorii, cat si vanzatorii se ghideaza in functie de numarul de kilometri. Ei bine, motivul consta in faptul ca numarul de kilometri arata cat de uzata este masina. In felul acesta, putem afirma ca acest aspect reflecta functionalitatea unor componente importante ale masinii, precum: pompa de carburant, alternatorul, placutele de frana, amortizoarele.

Aspectul interior si exterior al masinii

Orice masina second hand are urme mai mult sau mai putin vizibile de uzura. Evident, pretul acesteia este stabilit si in functie de acest aspect. De aceea, modul in care masina arata poate genera fie o crestere, fie o scadere a pretului final. Daca esti in postura unui viitor cumparator de masina la mana a doua, recomandat este ca inainte sa o achizitionezi sa-ti faci o lista cu elementele masinii despre care vrei sa afli cat mai multe detalii de la vanzator. Un exemplu in acest sens sunt elementele de design din interiorul masinii, starea caroseriei, calitatea tapiteriei, uzura pedalelor etc. La final, in functie de detaliile primite din partea vanzatorului, iti poti da seama daca pretul este unul justificat sau nu.

Anul de fabricare

Anul de fabricare este un alt criteriu pe care il putem include in lista factorilor ce determina pretul unei masini second hand. In cazul acesta, anul de fabricare se reflecta in pretul masinii. Astfel, chiar daca ai gasit doua anunturi cu acelasi model de masina, dar cu ani de fabricare diferiti,  primul va avea un pret mai mare decat cel din urma.

Numarul de revizii efectuate pana in momentul vanzarii

Reviziile efectuate indica starea de functionare a masinii si implicit determina modul in carea aceasta a fost intretinuta de vechiul proprietare. O intretinere corespunzatoare creste durata de viata si functionarea optima a autovehiculului.

Asadar, factorii ce influenteaza pretul unei masini la mana a doua, pe care i-am prezentat anterior, sunt analizati si in procesul de evaluare a masinii atunci cand se incheie un contract cu un amanet auto. In functie de rezultatul obtinut in urma evaluarii, vom stabili o suma de bani pe care ti-o vom oferi in timp record, iar contractul este incheiat intr-un mod cat se poate de transparent si cu o dobanda minima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 14 =

Call Now Button
Chat online
1
Aveti nevoie de ajutor ? 👋
Cu ce va putem ajuta ? 👋